Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forskning inom livsmedel och läkemedel

Vid avdelningen bedrivs forskning med produkter, processer och människan i fokus. Fysikaliska, kemiska och processtekniska aspekter vid industriell livsmedelsproduktion är en del av detta.

Vidare bedrivs forskning kring värme- och masstransport i fasta livsmedel, membranteknik och värme-, mass- och impulstransport i flytande livsmedel, likaså forskning kring strukturförändringar och kvalitetsegenskaper i kedjan från råvara till livsmedel. Vi bedriver även forskning kring tarmfloran och hur olika dieter och livsmedelsprocesser påverkar vår fysiologi och hälsa. Ytterligare forskningsområden är livsmedelshygien och läkemedelsteknologi.

Forskningsämnen