Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hälsa och samhälle

Inom detta forskningsområde undersöker vi hur produkter och människor interagerar i det komplexa moderna livsmedelssystemet samt för användning av farmaceutiska produkter. De viktigaste frågorna är både att förstå hur kultur och samhälle påverkar de val vi gör och den säkra hanteringen av produkter.

Forskningen är tvärvetenskaplig mellan teknik, samhällsvetenskap och hälsa. Forskningsområdena omfattar hur kultur och ekonomi samverkar i det moderna samhället och hur nya vanor, värderingar och övertygelser som uppstår genom dessa processer formar vår inställning till exempelvis olika livsmedelsprodukter och introduktion av nya livsmedel. Denna forskning har en stark internationell dimension eftersom vi undersöker olika matvanor, användningen av inhemska livsmedel och deras inverkan på hälsan i olika regioner i världen. Vi bedriver också forskning om patienters och sjukhuspersonals hantering av läkemedel och hur detta kan påverka läkemedelsprodukternas säkerhet och stabilitet. Området omfattar också forskning om hur man kan utveckla vetenskapen om livsmedelssystem och utbildning inom läkemedel och livsmedel.

Anknutna forskare

Länkar öppnar personliga profiler i Lunds universitets forskningsportal

Bild tagen uppifrån på nyttig mat fint upplagt. Foto.

Kontakt

Håkan Jönsson, universitetslektor

E-post: 
hakan [dot] jonsson [at] ple [dot] lth [dot] se (hakan[dot]jonsson[at]ple[dot]lth[dot]se)

Telefon: 
+46462229512, +46733603521